Over mij

Mijn foto
Ik ben Lies en zit momenteel in mijn 3de jaar kleuteronderwijs. Dit jaar heb ik ervoor gekozen om naar het buitenland te gaan. Hiervoor ga ik 3 maanden naar Ukunda in Kenia. Hier ga ik als vrijwilliger meewerken aan het project Rainbow4Kids dat opgestart is door Katrien. Ik kijk er heel erg naar uit!

maandag 18 april 2011

<<< Hellow >>>

Woensdag was het weer beachday! Dan willen alle kinderen graag mee en staan ze ook veel vroeger aan de school. Ook weer heel veel kleintjes. We hebben dan de grote en de kleintjes gesplitst en Madame Fatuma zou bij de kleintjes blijven in de school. Uiteindelijk kwamen er toch nog mee met grote broer of zus of brachten ze hen achterna. De afspraak was dan dat zij enkel op het strand mochten spelen maar niet in hat water mochten, maar er waren er dus wel enkele bij die wisten dat als ze zichzelf vol zand zouden vegen, ze dan wel het water in mochten. En dus plots hadden we een hele groep mzungus …






Donderdag was de dag voor de kleintjes en gingen we soort van hoekenwerk doen, maar doordat de sleutel van de store er niet was , hadden we niet al het materiaal en kon dit niet doorgaan. Dan hebben we hen eerst laten spelen met blokken, de knikkerbaan en de clickx, waar sommige mensen van ons ook nog graag mee speelden.




Op vrijdag zijn we dan met de oudste kinderen terug naar het strand gegaan om daar spelletjes te doen. Daar kunnen we wat hevigere spelletjes doen op het zand. We zijn begonnen met honkbal, maar wel een simpele versie, want dat was al moeilijk genoeg voor hen. Daarna hebben we hen ook nog doktertje in de knoop geleerd en ook nog kat en muis. Ze vonden het heel leuk om daar spelletjes te doen, dus zeker iets wat we nog eens kunnen doen.
Maar we moesten snel terug, want we zagen in de verte het onweer komen en ook de kinderen van de school wilden nog afscheid nemen van ons, want het was de laatste dag bijles. Dus kwamen de emotionele liedjes zoals ‘dear dear dear volunteers, we never forget you …’ . Dan nog een knuffel van sommige kinderen en een klein cadeautje van iemand en nu dringt het weer fel door dat we bijna naar huis moeten. Ik kijk er wel naar uit, maar ik weet dat ik alles enorm ga missen. Dus waarschijnlijk ga ik mijn volgende komst al onmiddellijk beginnen vastleggen als ik terug in BelgiĆ« ben.
In de namiddag hadden we dan ook nog aangenaam bezoek gekregen … Isaac en zijn zoontje. Want die hadden we toch wel eens graag gezien. Hij was heel netjes gekleed, maar na wat eten van chips, veranderde dit snel. Hij vond het super leuk om met de ballonnen te spelen, maar telkens wanneer de ballon op het gras lande, ontplofte die en schrok hij toch wel erg. Maar echt een heel schattig kindje.

’s avond ben ik en Lise een pizza gaan eten dichtbij het shoppingcenter, omdat het hier niet altijd makkelijk is om vlees te bewaren, dus voor vrijdag hadden we niets voorzien.
Op zaterdag zijn we dan vertrokken naar Ukunda om nog een paar autoband-schoenen te bestellen, want die zitten toch wel heel goed. We waren te voet vertrokken, omdat we ook nog een cadeautje moesten bestellen voor Isaac en John. Daarna kwamen we aan het kleine shoppingcenter en gingen we toch eens (na 2 maanden en 2 weken) kijken wat de Love bakery was. Allemaal overheerlijke taartjes met chocolade en ook zalige pizza zoals je hem bij ons vindt. Dat konden we dus niet laten om daar al even iets te eten. Echt heerlijk !!
Van daaruit zijn we dan met de tuk-tuk (alias grasmachine) verder gegaan tot in Ukunda en kwamen we eindelijk bij onze schoenen terecht. Na lang kiezen hebben we ze dan bestelt en woensdag mogen we ze gaan halen. Toen we verder gingen kwamen we de zoon van madame Fatuma tegen en die is dan nog met ons meegewandeld, omdat er toch wel vaak irritante mensen tegen je komen zagen om vanalles te kopen of hen op het einde van je wandeling te betalen omdat ze zogezegd je gids geweest zijn. Van Ukunda zijn we dan ook met hem meegegaan naar Fatumas huis om haar een bezoek te brengen. En natuurlijk hadden we dan een pigsoda (pineapple Fanta) meegenomen. J Toen we naar huis wouden was het toch al wel redelijk donker en hebben we de motto genomen. Aangekomen zijn we onmiddellijk vertrokken naar Fortie thieves om daar een overheerlijke hamburger te eten, njam njam !
Zondag zijn we dan nog naar Nakumat gegaan voor eten en voor de rest hebben we nog onze was gedaan en spaghetti gemaakt.
Maandag was het dan terug speelplein met de kleinste en hebben we dus ons hoekenwerk kunnen uitvoeren , omdat we nu wel de sleutel van de store mogen bijhouden. Heel gemakkelijk dus!
Morgen gaan we waarschijnlijk een soort zoektocht doen met de oudste kinderen, ik kijk er al naar uit!
Bye bye x