Over mij

Mijn foto
Ik ben Lies en zit momenteel in mijn 3de jaar kleuteronderwijs. Dit jaar heb ik ervoor gekozen om naar het buitenland te gaan. Hiervoor ga ik 3 maanden naar Ukunda in Kenia. Hier ga ik als vrijwilliger meewerken aan het project Rainbow4Kids dat opgestart is door Katrien. Ik kijk er heel erg naar uit!

donderdag 21 april 2011

Jambo !!!

Nog anderhalf weekje ongeveer en dan ben ik terug in België ! Maar ondertussen ben ik hier nog wel heel leuke dingen aan het doen.
Op dinsdag hebben we met de oudste een zoektocht gedaan in 2 groepen. Er was een groep meisjes en een groep jongens. De meisjes vertrokken als eerste en lieten overal lintjes achter zodat de jongens wisten welke weg ze moesten nemen. Onderweg werden er ook ballonnen verstopt met opdrachten in. De jongens moeste deze dan zoeken, opblazen en stuk prikken, dan konden ze de opdracht lezen. Wanneer ze deze opdracht dan uitvoerden moesten hier foto’s van getrokken worden of bewijzen meebrengen dat ze dit gedaan hadden. Na een tijdje verstopten de meisjes zich dan en werd er als opdracht in de ballon gestopt dat ze ons moesten zoeken. Dit was aan een grote steengroeve en heel leuk dus om ons weg te steken. We zaten dan ook achter een hele grote boom waar ze ons niet snel vonden.

Wanneer de jongens ons dan gevonden hadden hebben we het water uitgedeeld dat we bij hadden. En dan was het aan de meisjes om te wachten tot de jongens ver genoeg weg waren en tot we een berichtje kregen dat we mochten vertrekken. Terwijl we aan het wachten waren deden we dan spelletjes zoals verstoppertje en tikkertje in de steengroeve.







Na een tijd kregen we dan het bericht dat we mochten vertrekken en vol enthousiasme begonnen ze allemaal te zoeken naar het eerste lintje en dan het volgende en ze bleven maar gaan. Vooral wanneer er dan een ballon moest gezocht worden werd het spannend en moest het heel snel gaan.

Een eerste opdracht die we vonden was, achteruit stappen tot aan het volgende lintje.

Bij de 2de opdracht moesten we een tijdje verstoppertje spelen. Zij spelen dit altijd met 2 zoekers. De ene tikt af op een fles als ze iemand gezien hebben en de andere gaat zoeken.
Nog een opdracht was om een maïsplantje te vinden. Of het er nu werkelijk ook een was, dat weet ik niet …

Dan moesten we ook nog van aan het ene lintje verschillende dieren nadoen tot aan het volgende lintje.
En aan de airstrip moesten we een foto nemen van een vliegtuig, helaas kwam er net geen aan. Maar ik had geluk dat ik tijdens het verstoppertje al een foto had genomen van eentje.

En nog een van de opdrachten was om een piramide te bouwen. Ze begrepen dit helemaal niet en wisten dus ook niet goed wat ze moesten doen. Met enige uitleg kregen we dit resultaat …

Toen we aan de school kwamen vonden we de laatste ballon niet meer, maar we wisten dat we hen daar moesten zoeken en dan was het ook weer tijd om naar huis te gaan.
In de namiddag zijn we dan begonnen met het tekenen van de getalprentjes voor de klas van madame Fatuma. Deze kan ze dan in de wiskundemappen steken en aan elk kind zo’n map geven tijdens de les. Dan moet ze ook niet elke les allemaal opdrachten beginnen schrijven voor hen.


Op woensdag was het dan terug beachday en de kinderen weten dit ook heel goed. Dan staan ze echt al heel vroeg aan de school zodat ze zeker meekunnen.  Zoals altijd hebben ze gespeeld op het strand en gezwommen in het water, maar we hebben ook geholpen om een boot mee het water in te krijgen. Ik denk dat de vissers heel blij waren dat ze dit niet alleen moesten doen.


















Na de middag hebben we een kleine fotoshoot gedaan met John en Isaac ! Dat was natuurlijk super grappig en dit is het resultaat …

Voila ...